Ön Lisans ve Lisans Program Açma Talebi Başvuru Evrakları

Ön lisans ve lisans düzeylerinde program açma talebi olan akademik birimlerin aşağıda talep edilen dosyaları, program açma sürecinde irtibat kurulacak kişinin iletişim bilgileri (unvan, ad, soyad, e-posta, telefon numarası) ile birlikte Eğitim-Öğretim ve Dış İlişkiler Kurum Koordinatörlüğüne iletmesi gerekmektedir.

1- Yükseköğretim Kurulu Başkanlığı Akademik Birim Ağacı Yönetim Sistemi (ABAYS) için gerekli bilgiler.

2- G.Ü. Program Açma Teklif Dosyası (G.Ü. Program Açma Kapatma, Müfredat Oluşturma ve Güncelleme Yönergesi’nde talep edilen bilgi ve belgeler ile hazırlanan program açma teklif dosyası)

3- Akademik Birim Kurul Kararı

*** Akademik Birim Kurul Kararı, G.Ü. Program Açma Teklif Dosyası'na eklenecektir. Öğretim üyesi/elemanı sayısı ile ilgili eksiklik var ve bunun temini için çalışma başlatılmış ise (YÖK’ten kadro talebi, kadro aktarımı vb.) bunlarla ilgili biriminize ait veya Personel Daire Başkanlığından temin edilecek belgelerin ve dersin nasıl yürütüleceğine dair açıklamanın da eklenmesi gerekmektedir. (Öğretim üyesi/elemanı tam ise bu bilgilerin yazılmasına gerek yoktur.)

***Başvuru yapılan bölüm/program bünyesinde bulunan (kadrosu bölümde/programda bulunan) öğretim elemanı sayısı yetersiz ise veya bölüm/program kadrosunda öğretim elemanı bulunmuyor ise teklifler YÖK tarafından iade edilmektedir.

*** Talep edilen evrakların ayrı dosyalar halinde isimlendirilmesi ve EBYS aracılığı ile iletilmesi gerekmektedir. Her bir dosya boyutu en fazla 10MB olmalıdır.

*** Çıktı alınarak fiziki olarak iletilmesine gerek yoktur. 

Bölüm/Program Açma Başvuru Formu

 

background image